SR EN

БИОГРАФИЈА


 viber slika 2023 04 12 15 23 47 520

 

Попадић Драго

Рођен 28.04.1988.године у Пријепољу.

Основно и средње образовање стекао у Пријепољу. 2007. године уписао Географски факултет, Универзитета у Београду, смер просторно планирање где 2011. године завршава основне академске студије са темом дипломског рада „Еколошки профил општине Пријепоље“. 2013. године на истом факултету завршава и мастер академске студије са темом мастер рада „Природни ресурси као потенцијал одрживог развоја недовољно развијених подручја Златиборског округа“.

Учесник више научних скупова што је резултирало и објавом три научна рада на тему просторног планирања, а са посебним освртом на одрживи развој Полимља.

Стипендиста општине Пријепоље за младе таленте, са просеком 10 за школску 2011/12 и 2012/13.

Волонтерски рад у периоду од 2012-2018. године у оквиру Фондације „Ана и Владе Дивац“.

Радно искуство започео ангажовањем у Туристичкој организацији Пријепоља, где је кроз вишегодишње учешће у пројектима, семинарима, студијским посетама стекао значајно искуство у области туризма. Као резултат тог рада био учесник у изради Плана и програма развоја туризма општине Пријепоље. Један део радног искуства стекао у просвети. Дужи низ година провео у привреди. Више од две године био Руководилац организационе јединице брзе поште у Пријепољу, а затим у предузећу које се бави откупом, прерадом и пласманом воћа радио као помоћник директора. Две године радног искуства стекао у Одељењу за урбанизам, Општинске управе општине Пријепоље. Део радног искуства стекао на пословима управљања отпадом у ЈКП „Лим“ Пријепоље. Од 2021. године ангажован као саветник за локални, регионални развој и улагања у Регионалној развојној агенцији Златибор, локални центар Пријепоље.

2023. године изабран за Председника општине, а исте године од стране Владе РС именован за члана Привременог органа општине Пријепоље и ту функцију обавља до дана данашњег.

Члан Српске напредне странке од 2012. године. Одборник у два сазива Скупштине општине Пријепоље.
Ожењен, отац једног детета.

Please publish modules in offcanvas position.