SR EN

ПРЕДСЕДНИК

- Председник скупштине општине Пријепоље

СТАНКО КИЈАНОВИЋ

Рођен у Пријепољу 20.02.1965. године, у радничкој породици.

У родном граду стекао је основно и средње образовање након чега одлази на одслужење обавезног војног рока у трајању од 14 месеци.

Након те извршене обавезе, на Природно-математичком факултету Београдског универзитета започиње и у редовном року завршава студије чиме стиче високо образовање и звање дипломирани просторни планер.

Иако је имао понуду за запослење у престижној пројектантској кући главнога града, он исту не прихвата, ношен идејом локалпатриотизма враћа се у родно место.

Прво радно искуство и приправнички стаж одрађује 1994. и 1995. године у пријепољском Заводу за урбанизам и пројектовање, након чега прелази у тадашњи општински фонд за путеве и грађевинско земљиште где се задржао до преласка у Општинску управу, а по претходно расписаном конкурсу за упражњено место у одељењу за урбанизам где је и до дан данас професионално радно ангажован.

У Општинској управи је у периоду од четири године вршио дужност Начелника одељења за урбанизам, стамбенокомуналне, инспекцијске и имовинскоправне послове.

Од стране својих колега, радника Општинске управе, у периоду када није имао руководећу функцију, предложен је и једногласно изабран за председника синдикалне организације у Општини, а ту дужност је обављао пуних 11 година тј. све до избора на политичку функцију.

Од 1996. године је члан Социјалистичке партије Србије, а од 2000. године је члан Општинског одбора СПС-а, у више наврата кандидат за одборника и народног посланика.

На чело општинског одбора СПС-а долази након партијских избора 2011. године и остаје председник партијске организације непуних 12 година. Тренутно је члан главног одбора СПС-а у Београду.

У периоду од 2016. до 2020. године, а по претходно успешно спроведеним локалним изборима, вршио је функцију заменика председника општине, док је у протеклом одборничком мандату, са прекидом од 10 месеци, због јавно исказаног неслагања са начином рада тадашњег руководства општине, вршио је функцију заменика председника Скупштине општине Пријепоље.

Актом Владе Републике Србије именован је за једног од пет чланова Привременог органа општине Пријепоље који врши власт до формирања новог скупштинског сазива тј. до избора законодавне и извршне власти.

Заговорник је подмлађивања на политичкој сцени Пријепоља, а то је доказао тиме што је, и поред пуне подршке свих партијских структура, руководство своје партије препустио млађим људима, да раде, да се ангажују и да преузму одговорност управљања у друштвеној заједници.

На последњим локалним изборима био је одборнички кандидат на победничкој изборној листи Александар Вучић – Пријепоље не сме да стане – Ивица Дачић, чиме су се стекли предуслови да исти, на иницијативу одборника буде предложен а надамо се и изабран за председника Скупштине општине Пријепоље, уз опште мишљење да је најбољи кандидат, те да ће својим знањем и искуством тај посао обављати непристрасно, стручно и професионално.

Сам кандидат Кијановић, коме ова функција није императив у протеклом периоду је инсистирао да се, због мултиетичности средине у којој живимо, функција председник Скупштине понуди политичким субјектима Бошњачке оријентације који су имали значајан изборни резултат. Међутим, како наведени политички субјекти нису нашли интерес у преузимању ове законодавне функције, то је искристалисано мишљење да Станко Кијановић као представник Социјалистичке партије Србије, партије без националног предзнака и са бројним чланством из редова Срба и Бошњака, треба из тих и из горе наведених разлога, улогу председника Скупштине општине поверити Станку Кијановићу.

Иначе, предложени кандидат је породичан човек, ожењен, отац троје пунолетне деце и деда троје унучади, за сада.

Очекујем да ће одборници прихватити ово образложење и својим гласовима изабрати Станка Кијановића за председника Скупштине општине Пријепоље у овом мандату.

 

- Заменик председника скупштине општине Пријепоље

САМИР ТАНДИР

Рођен у Пријепољу 1984. године где и завршава основну школу. Средњу школу Медресу као и Економски факултет завршава у Новом Пазару.

Од 2001. до 2004. године члан редакције листа „Софта“.

Од 2006. до 2010. године ради као наставник веронауке.

Од 2006. до 2012. године обавља функцију Имама у џематима Луке и Ратајска.

Од 2008. до 2010. године секретар Муфтијства санџачког.

Од 2008. до 2012. године председник је Исламске заједнице Пријепоље.

Од 2008. до 2012. године члан редакције и колумниста листа „Глас Ислама“.

Писао је колумне и за Београдску равду, Сарајевски препород и Ревију Санџака.

Од 2009. до 2012. године председник је извршног одбора “Бошњачке културне заједнице“.

Од 2009. до 2012. године обавља послове потпарола муфтије Муамера Зукорлића.

Од 2010. до 2012. године председник извршног одбора Бошњачког националног већа.

Од 2011. године, 3 мандата узастопно, биран је за члана Сабора Ријасета Исламске заједнице у БиХ.

Од 2012. до 2022. године налази се на функцији директора Агенције за сертификовање халал квалитета.

Од 2012. до 2014. године председник Бошњачког националног већа.

Од 2015. године налази се на месту потпредседника Санџачке бизнис асоцијације (САБА).

Већник Бошњачког националног већа у два мандата, од 2010. до 2018. године.

Оснивач БДЗ-а, БДЗ Санџака и СПП-а.

2012. године изабран за заменика председника БДЗ.

2014. године изабран за заменика председника БДЗС.

2018. године изабран за потпредседника СПП.

Биран за одборника Скупштине општине Пријепоље у мандатима 2016, 2020, и 2023. године.

Од 2016. до 2020. године биран за шефа одборничке групе.

На парламентарним изборима 2020. године биран за народног посланика.

Децембра 2020. године изабран за шефа посланичке групе Странке правде и помирења и Уједињене сељачке странке.

2020. године биран за члана скупштинског одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације, одбора за дијаспору као и више парламентарних група пријатељства.

2021. године као члан делегације Народне скупштине Републике Србије учествовао је у обележавању 60 година од оснивања Покрета несврстаних.

2021. године био је члан радне групе за измену изборног закона под покровитељством еуропосланика.

2022. године оснивач и власник агенције Халал и Consulting doo. Од 2022. године власник OT transport i logistic.

2022. године добитник награде магазина ,,Law life” за развој међуетничких односа Срба и Бошњака.

2023. године израбран за председника Бошњачко српског савеза.

Добитник је бројних награда, плакета и захвалница из области образовања и менаџмента.

Служи се енглеским и арапским језиком.

Ожењен, отац малог Орхана.

 

Please publish modules in offcanvas position.