SR EN

ЗАМЕНИК ПРЕДСЕДНИКА

Самира Ћосовић

Рођена је 1973. године у Пријепољу где је завршила Основу школу „Владмир Перић Валтер“ и Пријепољску гимназију. Дипломирала је на Филолошком факултету Универзитета у Приштини и стекла звање професор српског језика и књижевности.
Неформално образовање стицала је током дужег низа година похађајући бројне семинаре, академије и стручне скупове у организацији државних институција, међународних организација и цивилног сектора.
Професионални рад започела је 2000. године у ОШ „Душан Томашевић Ћирко“ у Великој Жупи. Од 2001. године радила у ОШ „Светозар Марковић” у Бродареву, где је у периоду од 2011. до 2017. године била руководилац Издвојеног одељења Комаран. Од 2018. године наставу је изводила у матичој школи у Бродареву.
Активно се бавила културним и друштвено-политичким радом у општини Пријепољу.
Од 2008. године је одборница Санџачке демократске партије у Скупштини општине Пријепоље где је била активна у Одбору за здравство и у Одбору за родну равноправност.
У мандату председнице Одбора за родну равноправност, на иницијативу Одбора, донета је Европска повеља о родној равноправности на локалном нивоу чиме се Општина Пријепоље сврстала међу првих 30 локалних самоуправа у Србији које су усвојиле овај важан међународни стратешки документ.
Такође, донета су два Акциона плана за побољшање положаја жена и унапређење родне равноправности у Општини Пријепоље у складу са којима су реализовани пројекти за унапређење здравља ученица и ученика средњих школа.
Учесница је бројних културних, спортских и других манифестиација и програма у општини.
На редовним парламентарним изборима одржаним 21. јуна 2020. године изабрана је за народну посланицу.

Активно учествује у раду Народне скупштине и њених радних тела.
Члан је Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво, Одбора за културу и информисање, Одбора за заштиту животне средине и Одбора за европске интеграције.
Активно је учестовала у доношењу више закона а посебно из области културе, заштите животне средине и образовања.
Чланица је више посланичких група пријатељства и председница Посланичке групе пријатељства са Ираком.
Такође, у Народној скупштини је чланица Зелене посланичке групе и Женске парламентарне мреже.
Током целокупног посланичког мандата свесрдно се залаже за решавање актуелних питања општине Пријепоље и њених грађана.
Потпредседница је Општинског одбора Санџачке демокатске партије у Пријепољу.

Please publish modules in offcanvas position.