SR EN

Јапанска компанија у Пријепољу обишла локацију за потенцијално инвестирање

Јапанска компанија у Пријепољу обишла локацију за потенцијално инвестирање


 

Пријепоље, 06.07.2022. година- Представници јапанске компаније „Sumitomo Electric Bordnetze“  су у оквиру обиласка више општина и градова у Србији посетили општину Пријепоље. Циљ посете је  формирање базе инвестиционих локација за потребе сопствених пословних активности. У разговору са општинским руководством изнели су податке о свом инвестиционом пројекту и неопходним условима за отварање погона за производњу  електричних каблова за аутомобиле. Потребни услови за призводну халу од 30.000 м² подразумевају и обезбеђивање парцеле са укупном површином од 5 ха. Канцеларија за локално економски развој је презентовала потенцијалне локације, након чега су представници компаније „Sumitomo Electric Bordnetze“  и локалне самоуправе обишли локацију у Ивању. Пре доласка у Пријепоље, представници компаније, коју је предводио г-дин Милан Крстић из Немачке привредне коморе, посетили су општину Прибој. Након обиласка наше општине петочлани тим компаније „Sumitomo Electric Bordnetze“    је отпутовао у Ниш.


Компанија „Sumitomo Electric Bordnetze“ је једна од 109 компанија „Sumitomo Group“ која послује у 14 држава на 41 локацији  и запошљава око 40 хиљада људи. Бави се производњом  електричних жица и каблова за аутомобиле.

123

222

 

444

 

45846

 


 * Сви медији који преузму вест или фотографију са сајта Општине Пријепоље у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Please publish modules in offcanvas position.